MAINOS

Telian suuri floppi

Kolumni

Samuli Kinnari

Matkapuhelinoperaattori Telia muisti asiakkaitaan keskiviikkona tekstiviestillä, jossa kerrottiin, että asiakkaille on lähetetty tärkeää postia. Todella tärkeää posti olikin, sillä kirje sisälsi uuden SIM-kortin ja tiedon siitä, että vanha kortti lakkaa toimimasta torstaina. Käytännössä kännykkä siis menee mykäksi ilman uutta korttia.

Kenellekään Teliassa ei tainnut tulla mieleen, että ihmiset eivät välttämättä parin päivän varoitusajalla ole tavallisen kirjepostin tavoitettavissa. Varsinkin näin kesäaikaan matkustellaan paljon. Onkin aika noloa, jos Telian asiakas on vaikkapa tehnyt soitonsiirron lankapuhelimestaan kännykkään. Siirtoasetuksethan katoavat, kun kortti mykistyy.

Varsinaisten yhteydenpito-ongelmien lisäksi Telian härdelliin liittyy myös liuta muita pommeja. Kun SIM-kortin vaihtaa, katoavat puhelimesta esimerkiksi tilatut soittoäänet, logot ja kuvaviestit. Myös puhelinmuistio häviää, jos tietoja ei voi tallettaa kännykän omaan muistiin.

Kaikkein ikävin yllätys kortin vaihtuminen on yksitaajuuspuhelinten käyttäjille. Uusi kortti kun toimii vain kaksitaajuuspuhelimissa. Yksitaajuuspuhelinten käyttäjillä on siis kaksi vaihtoehtoa: uuden puhelimen hankinta tai operaattorin vaihtaminen. Ja mikä mauttominta, Teliallakin oli pokkaa mainostaa asiakkailleen kaksitaajuuspuhelimia tarjoushintaan – kuin lahjana.

SIM-kortin vaihto-operaatio on toki ymmärrettävä juttu. Tapa, jolla Telia asian hoiti oli kuitenkin väärä. SIM-kortin vaihtumisesta olisi pitänyt ilmoittaa asiakkaille vähintään viikkoja etukäteen.

Allekirjoittanut irtisanoi Telian matkapuhelinliittymänsä välittömästi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top