MAINOS

On aamuja, jolloin auto kannattaa jättää kotiin

Uutiset

Samuli Kinnari

Poliisin tilastojen perusteella voisi päätellä, että monelta lomalaiselta unohtuu kesällä vanha nyrkkisääntö “jos otat, et aja”. Eniten rattijuoppoja jää kiinni juuri kesäkuukausina, jolloin suomalaiset ovat lomalla. Esimerkiksi yli kolmasosa kaikista viime vuoden rattijuopumuksista tuli poliisin tietoon kesä-elokuun aikana.

Auton rattiin ei ole turvallista nousta saunakaljojen jälkeen. Kauppareissukin kannattaa tehdä jo ennen korkkaamista, sillä edes omalla mökkitiellä maistissa ajaminen ei ole luvallista – saati turvallista.

Alkoholi poistuu elimistöstä yllättävän hitaasta ja palamisaika arvioidaan helposti liian lyhyeksi. Tämä kannattaa ottaa huomioon silloin, kun ilta on mökillä tai terassilla venähtänyt pitkäksi ja seuraavana päivänä pitäisi nousta rattiin. Pienetkin promillemäärät kuljettajan veressä kasvattavat etenkin väsyneenä riskiä joutua liikenneonnettomuuteen.

Vaikka välillä on lupa unohtaa arkiset asiat ja rentoutua, alkoholi ja autoilu on lomallakin syytä pitää erillään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top