Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Perjantai 19.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

On aamuja, jolloin auto kannattaa jättää kotiin

Uutiset

Poliisin tilastojen perusteella voisi päätellä, että monelta lomalaiselta unohtuu kesällä vanha nyrkkisääntö "jos otat, et aja". Eniten rattijuoppoja jää kiinni juuri kesäkuukausina, jolloin suomalaiset ovat lomalla. Esimerkiksi yli kolmasosa kaikista viime vuoden rattijuopumuksista tuli poliisin tietoon kesä-elokuun aikana.

Auton rattiin ei ole turvallista nousta saunakaljojen jälkeen. Kauppareissukin kannattaa tehdä jo ennen korkkaamista, sillä edes omalla mökkitiellä maistissa ajaminen ei ole luvallista – saati turvallista.

Alkoholi poistuu elimistöstä yllättävän hitaasta ja palamisaika arvioidaan helposti liian lyhyeksi. Tämä kannattaa ottaa huomioon silloin, kun ilta on mökillä tai terassilla venähtänyt pitkäksi ja seuraavana päivänä pitäisi nousta rattiin. Pienetkin promillemäärät kuljettajan veressä kasvattavat etenkin väsyneenä riskiä joutua liikenneonnettomuuteen.

Vaikka välillä on lupa unohtaa arkiset asiat ja rentoutua, alkoholi ja autoilu on lomallakin syytä pitää erillään.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: