MAINOS

Tiehallinto ei suojele lupiinia

Uutiset

Samuli Kinnari

Tänä kesänä Tiehallinto ei enää suosittele lupiinien säilyttämistä tienvarsiniittojen yhteydessä. Lupiinien säännölliseen torjuntaan tai niittojätteen korjaamiseen ei kuitenkaan ole toistaiseksi olemassa resursseja.

Kasviasiantuntijat ja luontoharrastajat pitävät lupiinia yhtenä karujen kasvuympäristöjen pahimmista rikkaruohoista. Lupiini myös hävittää tehokkaasti Suomen muuta, alkuperäistä kasvilajistoa. Tiehallinnolle on esitetty vakavia ja perusteltuja vetoomuksia, jotta se kaikin keinoin torjuisi alueillaan lupiinin leviämistä.

Lupiini on niin sanottu tulokaslaji, jota on maassamme alun perin viljelty koristekasvina. Tiehallinto on saanut vuosittain runsaasti yleisöpalautetta kesän hoitotoimista. Lupiinien osalta yleisön mielipiteet jakaantuvat valtakunnallisestikin sekä puolesta että vastaan. Monet pitävät lupiinien ulkonäöstä ja niiden tuomasta vaihtelusta tiemaisemaan. Toisia lupiinit taas ärsyttävät.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top