MAINOS

Harmonikkakilpailuun valmistautumisessa ollut dramatiikkaa

Uutiset

Samuli Kinnari

Kultaisen Harmonikan finaali käydään ensi viikon keskiviikkona Sata-Häme Soi -juhlilla Ikaalisissa. Kilpailijat ovat lähdössä koitokseen hyvillä mielin, vaikka dramatiikkaakin on kilpailuun valmistautumiseen sisältynyt.

Kittiläläinen Jari Kujala joutui semifinaaliristeilyn jälkeen odottamattomaan leikkaukseen ja toipui kuukauden verran, jolloin ei päässyt soittamaan. “Huono säkä jatkui, sillä asuintalomme tuhoutui tulipalossa täysin. Onneksi harmonikka ja nuotit olivat eri rakennuksessa!” kertoo Jari Kujala.

Äetsän seudulta finalisteja ei ole. Lähimpänä asuu nakkilalainen Elias Ukkonen, joka nauttii siitä, että pääsee soittamaan Jari Puhakan orkesterin kanssa. “Puhakan orkesteri on Suomen huippuja. Jo sen tähden kannattaa yrittää!” sanoo tottunut kilpailija. Elias nimittäin sijoittui Kultaisen Harmonikan finaalissa vuonna 1999 toiseksi.

Kultaisen Harmonikan finalistien kuopus on 11-vuotias Katariina Ahjoniemi. Karkkilasta kotoisin oleva neito voitti kaksi vuotta sitten Hopeisen Harmonikan ja on ehtinyt nuoresta iästään huolimatta pokata palkintoja monista kilpailuista. Viime vuonna hän nappasi Ikaalisissa Suomen Pelimannimestaruuden ja keväällä hän voitti Lappeenrannassa Minä soitan harmonikkaa -kilpailun. “Aika oudolta tuntuisi, jollei ollenkaan jännittäisi. Eihän sitten voisi pärjätäkään”, tietää Ahjoniemi kokemuksesta.

Muut Kultaisen Harmonikan finalistit ovat Juha Ruisla (Rauma), Antti Purola (Lappajärvi) ja Osmo-Matias Ojanen (Teerijärvi). Samana päivänä Hopeisen Harmonikan voitosta kilpailevat Jonna Suihkola (Sievi), Karoliina Haapasaari (Karkkila), Petteri Waris (Taipalsaari), Anna Närhi (Puuppola), Janne Valkeajoki (Lappeenranta), Mauri Huttunen (Lappeenranta) ja Minja Jantunen (Isokyrö). Kakkonen televisioi molemmat finaalit.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top