MAINOS

Mansikan satokausi parhaimmillaan

Uutiset

Samuli Kinnari

Mansikan pääsatokausi on täydessä käynnissä. Etelä- ja Lounais-Suomessa poiminta on ollut vilkkaimmillaan jo jonkin aikaa. Heinäkuun alussa samaan vauhtiin päästään lähes koko maassa.

Kuluvan vuoden säät ovat suosineet mansikkaa. Alkukesän auringossa marjojen maku on kehittynyt parhaimmilleen. “Sadettakin on saatu sen veran, että marjat ovat kasvaneet suuriksi ja mehukkaiksi, mutta homeelta ja muilta sadekesien ongelmilta on säästytty”, kertoo toiminnanjohtaja Hannu Salo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta.

Vaikka viime kesän ennätyssatomääriin ei päästä, uskotaan mansikan kokonaissatomäärän kipuavan 17-18 miljoonaan kiloon. Markkinoiden kärkipaikoille Senga Senganan ohitse ovat kymmenessä vuodessa kiilanneet Jonsok ja Polka. Muita suosikkilajeja ovat Honeoye, Bounty ja Korona.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top