MAINOS

Videokasettien tulevaisuus vaakalaudalla – pikkuveli valvoo

Kolumni

Mika Hyssi

Videokasetti on jäämässä pikkuveljensä, dvd-levyn tossun alle. Pikkuveli on jo osoittanut kyntensä kirkkaalla ja häiriöttömällä kuvalla – jossa on usein sama kuvasuhde kuin elokuvateattereissa pyörineessä versiossa – ja 3D-äänellä. Myös elokuvaan liittyviä lisukkeita, kuten trailereita ja poistettuja kohtauksia, on uusimmissa levyissä tarjolla reilusti.

DVD:n säilyvyys on tavallisia VHS-kasetteja parempi – kunhan käsittelee tavallisen cd-levyn kokoisia kiekkoja oikein. Videokasettien kuva heikkenee huomattavasti katselukertojen aikana, eivätkä kasetit kestä jatkuvassa käytössä montakaan vuotta.

Mikä sitten estää pikkuveljeä syrjäyttämästä isompaansa? Kuluttajien mielestä DVD-levyt ovat liian kalliita, vaikka suurelta osin maksavat vain parikymppiä videokasetteja enemmän. Alennusmyynneistä kiekkoja löytää alle satasella. DVD-soitin ei sekään maksa hyvää videonauhuria enempää. Ehkä suurin ongelma on, että dvd-soittimella ei voi nauhoittaa tv:stä tulevia ohjelmia. Tämä korjautunee parin vuoden kuluttua, kun tallentavat dvd-soittimet ovat arkipäivää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top