MAINOS

Pehula kaipaa ilmettä

Kolumni

Mika Hyssi

Äetsän keskustaa, Pehulaa, kiertäessä silmään on pistänyt Pehulan kolkko ulkonäkö. Puita ja pensaita ei ole nimeksikään ja ne vähätkin ovat näivettyneitä ja kitukasvuisia. Missään ei ole istuinpenkkejä eikä roskakoreja. Kirjaston vierellä olevan viheralueen penkki on raahattu puiden suojaan tupakkapaikaksi. Tumppauspaikka on sotkuinen. Pentin Kulmaa vastapäätä on keskeisellä paikalla jätepiste. Varsinaista keskustasuunnittelua.

Kiikassa koristellut liikenneympyrät, muotoillut katulamput ja istutukset luovat tunnelmaa, vaikka kulkureitti Kiikan kirjastolle ja opistotalolle onkin liian syrjässä. “Käy tankkaamassa, niin löydät kirjastoon”, sanotaan. Kiikka on luonut oman minänsä.

Pehula näyttää autioituneelta. Vaikka liikkeitä onkin vieri vieressä, jokin pilaa yhtenäisyyden – sitä ei ole. Kaipaan kotikuntaani tunnelmaa. Vaikka edes muutaman iloisen äetsäläisen. Se ei ole varmaan liikaa pyydetty.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top