MAINOS

Erikoinen aloite

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän sosiaalidemokraattien valtuustoryhmä on tehnyt kummallisen aloitteen sivistyslautakunnan jakamisesta kahtia.

Kuten monissa muissa kunnissa, myös Äetsässä sivistyslautakunta on niin sanottu superlautakunta. Sivistyslautakunta käsittelee koulutoimen, vapaa-aikatoimen, kirjastotoimen ja kulttuuritoimen sekä musiikkikoulun asioita. Järjestely on oikein hyvä esimerkiksi tiedon liikkumisen kannalta. Onhan koulu- ja vapaa-aikapuolella selkeä yhteys toisiinsa, koska pitkälti lasten ja nuorten parissa tehdään töitä molemmilla osa-alueilla. Lautakunnan laaja-alaisuus on loogista myös siksi, että sivistyslautakunnan esittelijänä toimiva va. sivistysjohtaja on koko lautakunnan alaisuuteen kuuluvan organisaation esimies. Kaiken muun hyvän lisäksi superlautakunta on taloudellisesti edullinen.

Sivistyslautakunnan jakamisessa kustannukset tulisivat kasvamaan, kun esimerkiksi esittelijän palkkioita jouduttaisiin yhden viranhaltijan sijasta maksamaan kahdelle ja kokouspalkkioitakin ilmeisesti useammalle kuin nykyisen sivistyslautakunnan seitsemälle jäsenelle. Kaupanpäälliseksi kunnan nykyiselläänkin hyvin raskas ja byrokraattinen organisaatio paisahtaisi entisestään.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top