MAINOS

South Parkissa on karskeja opetuksia

Kolumni

Tanja Kallio

Suuren suosion saavuttanut South Park -sarja saa ihmetystä osakseen vanhemmalta väeltä. Enkä usko, etteikö sarja ihmetyttäisi myös joitakin nuoria. Kuitenkin suurin osa nykynuorista pitää ehdottoman koomisena sitä, että joka osassa sarjan päähenkilö Kenny kuolee. Ja myös se tuo hilpeyttä, että Jeesuksella on sarjassa oma taivaskanava. Kaiken tämän keskellä South Park pyrkii sisäistämään jaksoihinsa erilaisia opetuksia. Joskus vähän neutraalilla tavalla, mutta useimmiten aika karskisti.

Mikä on sarjan suosion takana? Sekö, että se on niin sanottu lastenohjelma, muttei kuitenkaan sitä ole? Tuntuu, että South Park on taas yksi trendi. Kun huomattiin, että sarja sai ihmeellisen määrän suosiota, niin tehtiin South Park -elokuva. Mietinpä vain, että kuinkahan monta kertaa yhden elokuvan aikana Kenny mahtaakaan kuolla?

Mikä opettaisikaan enempää todellisuutta lapsille kuin se, että yhden elokuvan aikana päähenkilö kuolee monta kertaa ja aina vaan nousee uudestaan jaloilleen… Outoa. Erittäin outoa.

Kirjoitus on julkaistu paperi-Sopulissa 11.2.2000.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top