MAINOS

Olisiko aika pohtia tiedotuspolitiikkaa?

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan evankelisluterilainen seurakuntayhtymä ja Tyrvään seurakunta ovat viime aikoina paistatelleet julkisuudessa ikävissä merkeissä. Pari vuotta sitten keskustelua herättivät seurakuntayhtymän hoitamattomille haudoille jakamat huomautukset. Erityisesti kummastuttivat julkisesti esille asetetut nimilistat hoitamatta jääneistä haudoista. Nyt kuuma peruna on Tyrvään kappelihautausmaalta hävitetty rivihauta, jonka hautapaikat kylläkin ovat määräaikaisia ja määräajat umpeutuneet.

Tapahtuneet ovat tapahtuneita. Hautausmaa on kuitenkin niin arvokas paikka, että Vammalan evankelisluterilaisessa seurakuntayhtymässä ja Tyrvään seurakunnassa saattaisi olla aika hieman pohtia talon tiedotuspolitiikkaa. Oliko hoitamatta jääneiden hautojen nimilistojen julkistaminen tarpeellista? Entä olisiko rivihaudan hävittämisestä ollut asiallista tiedottaa sillä tavoin, että asian oikea laita olisi selvitetty ennen töiden aloittamista?

Vammalan evankelisluterilainen seurakuntayhtymä ja Tyrvään seurakunta eivät varmasti ole toimissaan mitään sääntöjä rikkoneet. Mutta hyvät tavat ja säännöt eivät aina ole sama asia. Tahdikas ja kohtelias saa olla, vaikka mikään ei siihen velvoittaisikaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top