MAINOS

Ympyrähumalassa

Elämyksiä

Mika Hyssi

Kiikan liikenneympyrät – taideteoksia ne kai nykyisin ovat – puhuttavat edelleen. Moitetta Kiikan keskustan komistukset ovat saaneet pienestä koosta, ympyröiden keskellä olevista taideteoksista ja kiitosta ei niin mistään. Toki ympyrät pakostakin hidastavat kaahailijoita, mutta toteutus mättää.

Rekkakuskien näkökulmasta ympyrät ovat aivan liian pieniä. Täydellistä U-käännöstä ei rekalla ympyrässä tehdä – saati sitten kääntyä risteyksien lailla yleensäkään. Talvella lumi kasautuu mukavasti ympyrän keskustaan ja reunoille; ympyrä pienenee entisestään.

Ympyrät selkeyttävät liikennettä ja helpottavat havainnointia. Vammalassa ärsytystä herättäneet ympyrät ovatkin itse asiassa oiva keksintö. Mutta Kiikan ympyräsuunnitelmaa ei noin vaan autoilijoiden (rekkakuskien) keskuudessa sulateta.

Mutta loppujen lopuksi: Oi, mitkä ihanat ympyrät!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top