MAINOS

Kalamies jos oisin

Elämyksiä

Mika Hyssi

Isä ja poika seisovat mietteliäänä järven rannalla mato-onki tiukasti käsissä. Kaikista mahdollisista harrastuksista kalojen vikittely ongella on herättänyt pienessä pojassa pakonomaista mielenkiintoa. Vaikka seudun lihavimmat madot ovat koukussa, kala ei syö. Tiivistunnelmainen odotus, kohon herkeämätön tuijotus ja harvasanainen keskustelu isältä pojalle ja pojalta isälle muovaavat täydellisen jännitysnäytelmän. Koska nappaa?

Alkuilta kääntyy illaksi, kesä talveksi ja liplattava vesi jääkokkareiksi. Vuodet vierivät, mutta isä, poika ja kalainto pysyvät. Kipakoista pakkasista ja vinkuvista hyttysistä huolimatta herrat mestarikalastajat laskevat syöttinsä jujuttaakseen järven eläviä.

Suu messingillä miehet tallustavat kotiin. Koukkuun tarttui erikokoista ahventa ja tietysti särkeä. Taas on kalapöperön aika. Isä ja poika asettavat kalavälineet eteisen nurkkaan, mutta vain hetkeksi. Huomenna on uusi kalapäivä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top