MAINOS

Jokseenkin kummallista

Johtaja

Äetsän kunnan Pehulan keskusta on kuin kivikauden jäljiltä. Erityisen epäviihtyisässä kunnossa on Päätien ympäristö. Päätie tarjoaa kulkijoilleen ulkopuolisesti huonossa kunnossa olevia kiinteistöjä, jätepisteen torin nurkalla sekä tyhjän grillikioskin.

Pehulan keskustaajaman omakotitaloalueet ovat sen sijaan viihtyisiä sekä hyvin hoidettuja.
Pienillä kohennuksilla Pehula saataisiin huomattavasti viihtyisämpään kuntoon. Mallia ei tarvitsisi ottaa kuin omakotitaloalueista, joiden pihoissa komeilevat helppohoitoiset puut ja pensaat.

Äetsän kunta käyttää syksyllä 5 000 euroa puistojensa kohentamiseen. Tarkoituksena näyttää olevan kohentaa kunnan keskustaajamien puistoja ja sehän on hyvä asia. Mutta jokseenkin oudon tästä jutusta tekee se, että yllättäen yhdeksi kohennuskohteeksi on valittu Keikustien ympäristö. Mielestäni kunnantalolle johtava Keikustie ei kaipaisi ensimmäisenä kohennusta, sillä tien varressa kasvaa jo puita sekä pensaita. Ja jos järkevästi ajatellaan, niin kuinkahan moni ulkopaikkakuntalainen tulee ajaneeksi sisään Pehulan keskustaan Keikustietä pitkin? Kysynpä vaan.

Eikö järkevämpää olisi kohentaa ensin kaikki sisääntuloväylät, jolloin ulkopaikkakuntalaisetkin huomaisivat, että “hei, tuohan näyttää ihan siistiltä ja viihtyisältä, taidanpa poiketa katsomaan mitä muuta siellä on”. Mutta jos kohentaminen aloitetaan sieltä missä jo on kohtalaisen siistiä ja viihtyisää, niin ollaan väärillä jäljillä. Sillä kaikki äetsäläiset kyllä tietävät millaista on Pehulan tai Kiikan keskustassa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top