MAINOS

Anteeksi, eikö tämä ollutkaan Äetsä?

Elämyksiä

Mika Hyssi

Nettiosoitteista on tullut kauppatavaraa. Suuret yritykset rekisteröivät lyhyitä ja nasevia osoitteita ja myyvät ne eteenpäin haluaville esimerkiksi huutokaupalla.

Internet-osoitteista ei enää osaa päätellä mihin asiaan, tuotteeseen tai yritykseen osoite liittyy. Sekavuutta on erityisesti net- ja com-päätteisissä osoitteissa. Esimerkiksi www.yle.fi vie Suomen Yleisradion etusivulle, mutta www.yle.com johtaa rahantienaus- ja pornosivuille. Otetaanpa toinen esimerkki: Valtakunnallisen MTV3-kanavan osoite on www.mtv3.fi, mutta www.mtv3.org viekin yksityisen henkilön sivulle ja www.mtv3.net osoitteen on rekisteröinyt eestiläinen yritys.

Paikallisilta tuntuvat osoitteetkin vievät mielenkiintoisiin paikkoihin. Äetsän kotisivujen osoite on www.aetsa.fi. Muuttamalla päätteen .netiksi, ollaan Äetsän aikuisopiskelijat ry:n rekisteröimässä osoitteessa ja www.aetsa.comin tie vie barcelonalaisen autoalan yrityksen sivulle.

Vammala.com ja vammala.net johtaa ESP:n Kopteri-sivuille ja vammala.org osoitteeseen suunnitellaan jotain. Sekavaa, sekavaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top