Kokkeli ei pelkää pimeää

Mikä herkku

Samuli Kinnari

Munakokkeli on maistuva herkku, joka aamiaispöydän lisäksi sopii myös illalla maisteltavaksi. Kokkeli on hyvää sellaisenaan, mutta viihtyy erittäin hyvin tomaatin, kinkun ja graavatun lohen seurassa.

Valmistan yleensä ruokaa hieman soveltaen. Siksipä kokkeliohjeenikin on hieman suurpiirteinen.

Munakokkeli
(kahdelle)

5 kananmunaa
n. 3 dl maitoa
suolaa
valkopippuria
mustapippuria

seuraksi:
tomaattia
kuivaa kinkkua

koristeeksi:
ruohosipulia

1. Riko kananmunat kulhoon. Kaada maito joukkoon ja sekoita. Mausta ripauksella suolaa, valkopippuria ja mustapippuria.
2. Kaada seos laakeaan kasariin. Anna hyytyä kohtalaisella lämmöllä. Vedä puuhaarukalla tai lastalla hyytyvää kokkelia kohti kasarin keskustaa. Voit vielä ripauttaa päälle hieman valkopippuria.
3. Annostele valmis munakokkeli lautaselle tomaatin ja kinkkuviipaleiden kanssa. Koristele munakokkeli ruohosipulilla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Menovinkit

Katso kaikki
Anna menovinkki

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top