MAINOS

Miehet valkoisissa 1/4

Kenraalin päiväkirja

Mika Hyssi

“Huomio kaikki partiot. Ruosteinen Nissan Sunny kaahaa pitkin Peräviikarintie kahdeksaa. Rekisteritunnus EOP-222. Ottakaa helppoheikki – tai sama sana monikossa – välittömästi kiinni”, komentaa täti radiopuhelimesta. “Naakka kuittaa”, vastaa konstaapeli Timo Naakka pelkääjän paikalta, kun vanhempi konstaapeli Seppo Fagerholm huudattaa moottoria.

“Tuolla se menee! Olipa hyvä, että kävimme taas Sylvin kuppilassa aamusumpilla. Tästä tulee taas yksi kunniallinen kiinniotto lisää”, myhäilee Naakka parilleen. “Äläpäs vielä nuolaise. Laitahan sireenit soimaan ja jotain takaa-ajomusiikkia. Täytyy päästä muudiin“, Seppo tarinoi. Legendaarinen Kaiken takana on nainen pyörähtää soimaan.

“Kaiken takana on nainen… dada-dada-dada-da-da-daa”, laulaa Seppo samalla kurvaten Nissanin kylkeen. “Jätkähän on eläin!” innostuu Naakka peltileikistä. Nissan Aurinkoisen kuljettaja menettää ajokkinsa hallinnan ja jarruttaa. Fagerholm kiilaa auton eteen. Seppo ja Naakka hyppäävät autosta. “Sammuttakaa auto ja nostakaa kädet ylös, jotta näen ne!” käskee Seppo hurjastelijoita. “Niin, paras uskoa. Seppo on takaa-ajon Matti ja Teppo! Turha yrittää mitään”, Naakka täsmentää.

“Teillä on oikeus… keitäs te muuten olette?” Naakka utelee. “Ei ole pakko vastata, teillähän on oikeus vaieta ja sen sellaista”, Naakka jatkaa. “Hyvää päivää, konstaapelit. Vieressäni on sairaanhoitaja Mustikkajoki ja minä olen Lepposenmäen klinikan kirurgi Waterberg. Hauska tutustua”, vastaa Waterberg. “Päivää ja näkemiin”, vastaa Seppo ja työntää veijarit poliisiautoon. “Nyt lähdetään kammarille.”

Kenen Nissan Sunny on?
Miksi Waterberg ja Mustikkajoki ovat valkoisissa?
Miksi he kaahasivat?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top