MAINOS

Kaikki alkoi vitsistä

Kolumni

Tanja Kallio

“Mitä eroa on hiilellä ja lotalla? No, molemmat ovat jylsijöitä.”

Tuosta pienestä ja vanhasta vitsistä se kaikki alkoi ja kehkeytyi suureksi ongelmaksi. Minä havaitsin arkeni keskellä, että minulla oli pulma, johon yritin etsiä vastausta, mutta tiesin, etten sitä löydä. Järkevää ainakaan.

Jos ihmisellä sattuu olemaan vaikeuksia sanoa jokin kirjain oikein, niin ei hän sille mitään voi, kyllä minä sen tiedän. Mutta minua jäi vaivaamaan, kun kuuntelin joskus erään pienen pojan puhetta, että miten hän asiaa ajattelee. Huomasin kyllä oman tyhmyyteni ennen kuin ehdin keneltäkään asiaa tiedustella, sillä totta kai poika luuli puhuvansa ihan oikein. Hän puhui minulle kaveristaan Loopesta, jonka kanssa oli leikkinyt edellisenä päivänä.

Satuin ohimennen kysäisemään, että kuka tämä Loope oli ja vastauksen sain melkoisen kovalla äänellä: “Ei Loope vaan Loope!” Mietiskeltyäni tätä kaikkea, huomasin, että olin kehitellyt itselleni ihmeellisen probleeman. Mietin, että r-vikainen ihminen saa monista asioista erilaisia vain, jos siinä sattuu olemaan vaikeita kirjaimia. Ja pahimman päänvaivan minulle soi idea siitä, kuinka yhdestä eläimestä voi saada aikaan kaksi. Ei ole lainkaan outoa kuunnella kuinka haikara pesii savupiipun päällä, mutta laitetaanpa sinne samaan paikkaan haikala. Järisyttävän kokoinen eväkäs, joka tekee heinistä pesän talon katolle. Ei taida enää mielikuvitus riittää.

Nyt en tiedä, miten saisin päästäni pois tämän haikala-haikala -jutun. Olen suurinpiirtein toivottomassa tilassa, kun mietin ainoastaan haikalaa monelta eri kantilta. Sanokaa vain, minä olen outo…

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top