MAINOS

Kuntien talousnäkymät heikentymässä

Johtaja

Kuntatalouden näkymät ovat heikentymässä lähivuosina. Kunnallistalouden keskeinen mittari vuosikate eli juoksevien tulojen ja menojen välinen erotus on tänä vuonna arviolta 1,7 miljardia euroa. Ensi vuonna vuosikate laskee runsaaseen 0,9 miljardiin euroon. Seuraavina vuosina kehitys on edelleen vähitellen alenevaa.

Kuntatalouden kireydestä huolimatta terveydenhuollon kuntoon saattamiseen olisi löydyttävä riittävästi resursseja. Kukaanhan ei halua päästää julkisen terveydenhuollon kriisiytymiskehitystä valloilleen. Kunnallistalouden rahoitusosuuden löytyminen on nyt nähtävissä olevan kehityksen perusteella ongelmallista. Taakkaa kuitenkin auttaa valtionosuuden nousu.

Mikäli kuntasektori haluaa säilyttää terveydenhuollon omissa käsissään, sen on nyt kyettävä suorittamaan kansallisen terveyshankkeen edellyttämät tehostamistoimet. Tämä on valtion lisärahan edellytys. Kansalaisten palvelujen saatavuuden näkökulmasta se on myös välttämätöntä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top