MAINOS

Onko Ridge siellä?

Mummoloota

Samuli Kinnari

Ole hyvä, mummo, istu siihen tietokoneen eteen. Tuossa oikealla puolella on hiiri, johon tutustuimme kaksi viikkoa sitten. Muistatko? Hienoa.

Tänään ihmettelemme näyttöä. Ei, ei, älä pelkää. Ei sinun tarvitse antaa mitään näyttöjä. Näetkö tuossa edessäsi tuollaisen monitorin? Hyvä. Se on näyttö.

Vaikka näyttö näyttää hieman televisiolta, sieltä ei tule Kauniita ja rohkeita. Ainakaan ilman lisälaitteita. Mutta niihin emme nyt puutu. Näytöstä näet sen, mitä olet tietokoneella tekemässä. Esimerkiksi hiiren liikkeet. Heilautapas mummo hiirtä. Hyvä! Huomasitko, valkoinen nuoli liikahti näytössä? Jos kirjoitat näppäimistöllä, näkyy teksti näytöllä. Vähän niin kuin kirjoituskoneella kirjoittaessasi paperilla.

Näyttö on aika arka laite. Älä pese tuota lasista osaa teräsharjalla, vaan mieluummin pehmeällä kangasliinalla. Eikä näyttö välttämättä ole rikki, vaikka se olisi musta. Yleensä monitorit käynnistyvät aika hitaasti ja jotkut mallit osaavat laittaa itsensä valmiustilaan, vähän niin kuin televisiot. Näytössä on myös sulake, joka voi pamahtaa. Varsinkin uudempi, pimentynyt monitori kannattaakin kärrätä korjaajalle.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top