MAINOS

Kulahtanut kesäkumi on vesiliirtoherkkä

Uutiset

Samuli Kinnari

Kesärengaskausi lähenee loppuaan ja samalla kesärenkaat alkavat usein olla tiensä päässä. Nykyaikaiset renkaat tehdään mukaviksi, hiljaisiksi, leveiksi ja matalaprofiilisiksi. Muun muassa näistä syistä on seurauksena renkaan aiempaa nopeampi kuluminen. Kulunut leveä rengas on varsin herkkä vesiliirrolle jo hyvinkin alhaisilla nopeuksilla.

“Lain mukaan kesärenkaassa on oltava kulutuspintaa vähintään 1,6 millimetriä. Tämä on kuitenkin vaarallisen vähäinen kulutuspinnan korkeus, kun ollaan syksyn sateisella kelillä liikkeellä. Autoliitto suositteleekin kesärenkaiden kulutuspinnaksi vähintään 3-4 millimetriä, jotta turvallinen liikkuminen taataan myös syksyn vaihtelevilla keleillä”, sanoo tekninen asiantuntija Pasi Montonen Autoliitto ry:stä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top