MAINOS

Onko sulla mun niittaaja?

Rasia

Mika Hyssi

Mieltä nakertava jatko-osa kummalliselle Niittaajasuoja-jutulle, joka julkaistiin Sopulissa 10.7.1999.

Reilu vuosi sitten toimistovirkailija H. Ykä Missi syyllistyi vakavaan lainrikkomukseen. Hän rikkoi niittaajasuojan ja menetti niittaajansa reiluksi vuodeksi. Niittaajan viimeinen vankilapäivä on tänään.

“No niin, herra poliisisetä, nyt olisi aika”, puheli Missi vankilan johtajalle. “Aika mitä, aika hyssii vai… röh, röh”, vitsaili Eelik Pala, Valtakunnallisen Niittaajavankilan Pääjohtajan Sijaisen Veli, VNPSV. “Okei, relaa nyt Ykäseni. Kyllähän mä tiedän, et sulla on paineita sen, sen, sen, no sen kanssa. Nii, niittaajan kanssa. Mutta minä, VNPSV, pidän sanani. Lupasin, että pääset niittaajasi kanssa taas samaan huusholliin. Nieminen ja Kosonen, viekää toimistovirkailija H. Ykä Missi sinne, sinne, sinne, no sinne! Nii, selliin! Kaltereiden, no, no, no sinne. Nii, kaltereiden taa!”

“No, oma niittaajani. Tulin hakemaan sinut pois. Ai mitä? Tottakai mulla on. Kato täällä povitaskussa! Itsetekoisia, messinkisiä niittejä! Mmm. Syö siitä, kaikki vaan. Nieminen ja Kosonen, päästäkää minut ja niittaajani pois täältä. Lähdemme kotiin.”

“Ette te minnekään lähde”, vastasi vanhempi poliisikomisario Nieminen ja nuorempi Kosonen yhteen ääneen. “Aivan, minähän lupasin teille yhteisen kodin. Niinpä päätin, että te jäätte, no, no, no, no sinne. Nii, jäätte tänne!” hehkutti VNPSV tyytyväiseen ääneen. “Ah, kylä tää elämä on yhtä, no, no, no sitä. Nii, yhtä juhlaa! Hajoo selliin, Missi!”

Niin toimistovirkailija H. Ykä Missi ja toimistovirkailijan Niittaaja viettävät loppuvuoden Valtakunnallisen Niittaajavankilan sellissä. “Niittaajasuojan rikkominen ei ole leikin asia, joten varokaa ihmiset! Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä!” huutaa Missi tyhjille seinille.

Niinpä. Niittaaja on oiva työväline. Mutta muistakaa: älkää vilkaisko niittaajan pohjaan!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top