MAINOS

Case: Aamupuuro

Kolumni

Samuli Kinnari

MTV3-kanavan Huomenta Suomella oli seitsemän vuoden ajan aamumonopoli. Ohjelmaa tehtiin tämän vuoden alkuun saakka suunnilleen samalla kaavalla: viihteellistä asiaa. Vuonna 1997 Yleisradio ryhtyi kilpailemaan varhaishetkien katsojista ja aloitti Aamu-tv:n. Tulokas oli huomattavasti Maikkarin Huomenta Suomea kuivempi. Mutta kuinkas sitten kävikään?

Parin kuluneen vuoden aikana MTV3:ssa ovet ovat käyneet tiuhaan. Väki on vaihtunut sekä ruudussa että johtoportaassa. Ja saranat eivät päässe ruostumaan vieläkään. Viime vuonna Maikkarin ohjelmajohtajana aloittanut Jorma Sairanen on pistänyt tuulemaan. Myös Huomenta Suomi joutui myrskyn kouriin.

MTV3 on kärsinyt pitkään taloudellisista vaikeuksista. Ilmeisesti säästösyistä Maikkari järjesteli aamuohjelmansa uusiksi. Huomenta Suomi typistyi kolmituntisesta showsta reilun puolentoista tunnin mittaiseksi ajankohtaispaketiksi, jota seuraa pehmeämpi Ihana aamu. Jako on hyvin keinotekoinen ja turhan räikeä. Uudistuksen yhteydessä loppuivat lauantai- ja sunnuntaiaamujen Huomenta Suomet, joita tuotti Suomen Uutisvirta Oy. Nyt yhtiön lippulaiva on Ihana aamu.

Maikkarin Huomenta Suomi oli parhaimmillaan vuosituhannen vaihteen tienoilla. Silloin ohjelma svengasi. Juontajina häärivät nykyään mukana olevien lisäksi pittoreski Pirkko Arstila ja Liisa Riekki. Nyttemmin Arstila on vetäytynyt ruudusta ja Riekki juontaa Maikkarin keskiviikkoilloissa nähtävää 45 minuuttia -ajankohtaisohjelmaa.

Nyt Huomenta Suomi näyttää edeltäjänsä luurangolta. Se näkyy myös kirjaimellisesti: entinen kodinomainen studio on vaihtunut steriiliksi pöytäryhmäksi uutishuoneen nurkassa. Nyt Ykkösen Aamu-tv:llä olisi oivallinen tilaisuus näyttää kyntensä. Jos Leena Pakkanen ja kumppanit hieman karsisivat hyvin täyteen tuupattuja lähetyksiään ja käsittelisivät asioita ihmisläheisemmin, olisi kasassa todellinen ihana aamu.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top