MAINOS

Madot villiintyivät muistopäivänä

Kolumni

Mika Hyssi

Keskiviikkona vietettiin New Yorkin 11.9.2001 tapahtumien muistojuhlaa. Tuhansia ihmisiä päällystön johdolla kokoontuivat jättämään viralliset jäähyväiset World Trade Centeriin ja Pentagoniin kohdistetuissa iskuissa menehtyneille. Vakava, harras mieli peittosi USA:n ja muistohetkiä järjestettiin ympäri maailmaa.

Virusmaailmassa tällaiset aikajakson kiinnekohdat ovat otollisia. Keskiviikkona F-Secure tiedotti uudesta Chet-sähköpostimadosta, joka käyttää aiheenaan syyskuun 11. päivän terroristi-iskuja. Virus löydettiin 10.9. noin klo 23 ja todettiin todella leväperäisesti ohjelmoiduksi – se ei edes toimi kaikissa järjestelmissä.

Kuitenkin tämäkin Windows-sähköpostimato saa mietityttämään. Ehkä seuraava maailmanlaajuista huomiota saava terroristi-isku toteutaankin tietokonemaailmassa. Kriittisiin järjestelmiin tunkeutunut virus voisi aiheuttaa arvaamatonta tuhoa.

F-Securen tiedot Chet-viruksesta: http://www.f-secure.com/v-descs/chet.shtml

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top