MAINOS

Oliko uutta taloutta ollenkaan?

Kolumni

Samuli Kinnari

Vuosituhannen vaihteen it-huuman laannuttua ja pörssikuplan puhjettua on siellä täällä pohdittu niin sanotun uuden talouden olemusta. Tai olemattomuutta. Soneran umts-kauppojen poliittinen jälkipyykki on omalta osaltaan taannut sen, ettei it-huuma hevillä unohdu.

Onpa uusi talous sitten olemassa tai ei, tapahtui vuosituhannen vaihteessa teknologia-alalla mielenkiintoinen juttu. Silloin todistettiin jälleen kerran, että metsä vastaa, kun sinne huudetaan. Sen verran hyvin ja hyvään hintaan it-alan yritysten osakkeet kävivät kaupaksi. Mutta sehän ei tunnetusti ole tyhmä, joka saa osakkeensa myytyä. Ja ostajan lohduksi voi todeta, ettei osakemarkkinoilla ole hävinnyt mitään, ennen kuin on myynyt omistuksensa. Siis jos yritys vielä on jaloillaan.

Mutta oli teknologiahuumasta hyötyäkin. Omalta osaltaan se teki it-alaa tunnetuksi ja kenties sinetöi sen, että uusi tekniikka vakiintui vakavasti otettavaksi jutuksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top