MAINOS

Autoverotusta muutettava ripeästi

Kolumni

Samuli Kinnari

EY-tuomioistuin antoi torstaina odotetun mukaisen päätöksen Suomen autoverotuksesta. Tullin ja valtiovarainministeriön olisikin nyt ryhdyttävä nopeisiin toimenpiteisiin verotuksen uudistamiseksi.

On ensiarvoisen tärkeää, että kaikki EU-oikeuden vastaiset kysymykset ratkotaan niin, ettei uutta valituskierrettä synny. Esimerkiksi muuttoautojen verotus ja tuontiautojen korjausta rajoittavat korjausprosentit on nyt pohdittava tarkoin.

Kun EY-tuomioistuimen päätöksen saapumispäivä läheni, alkoi mediassa liikkua myös mielenkiintoisia juttuja muiden Euroopan maiden autokauppiaiden epäluotettavuudesta. Ne jutut haiskahtivat vähän omituisille. Käytetty auto kun on aina käytetty auto, on se sitten ostettu Suomesta tai ulkomailta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top