MAINOS

Pirkanmaan liitto: Maakunnat mahdollisen vaalipiiriuudistuksen pohjaksi

Uutiset

Samuli Kinnari

Oikeusministeriö on pyytänyt puolueilta, maakuntien liitoilta, Suomen Kuntaliitolta ja Suomen Sitoutumattomat ry:ltä lausunnot muistioon, joka koskee vaihtoehtoja eduskuntavaalien suhteellisuuden parantamiseksi. Pirkanmaan liiton maakuntahallituksen mukaan vaalipiirien mahdollisen uudistuksen tulee vaalipiirijaon osalta perustua maakuntapohjaisiin vaalipiireihin. Nykyiset toiminnallis-taloudelliset maakunnat ovat muotoutuneet toiminnallisista lähtökohdista ja heijastavat kansalaisten sekä yhteiskunnallisen toiminnan alueellista suuntautumista. Näin poliittinen mandaatti suuntautuu mahdollisimman aidosti sille alueelle, mihin kansalaisten mielenkiinto ja vaikuttamistarpeet välittömimmin kohdistuvat.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top