MAINOS

Käräjäoikeuden loppuminen valitettavaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Valtioneuvosto teki torstaina päätöksen Vammalan käräjäoikeuden tuomiopiirin lakkauttamisesta. Kesällä 2003 tuomiopiirin kunnat jaetaan maakuntarajojen perusteella naapurikäräjäoikeuksiin.

Vammalan käräjäoikeudella on tuomiopiirin kunnille erittäin suuri symbolinen arvo. Oma käräjäoikeus on yksi elämän merkki muuttotappiosta kärsivällä maaseudulla. Nyt tuo elämän merkki katoaa, vaikka Vammalaan tulisikin jonkinlainen Tampereen käräjäoikeuden sivukonttori. Itsenäistä käräjäoikeutta ei seudulla enää ole.

Maaseudun tukemisen kannalta olisi tuomiopiirin pirstomista pehmeämmältä vaihtoehdolta tuntunut koko Vammalan käräjäoikeuden yhdistäminen vaikkapa Kokemäen käräjäoikeuteen. Tämän päivän henki kuitenkin on se, että toimintojen keskittäminen suuriin yksiköihin kannattaa. Mutta kannattaako se pitkässä juoksussa ja kaikkine lieveilmiöineen? Keskittäminen kun edesauttaa maaseudun tyhjenemistä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top