MAINOS

Jääkiekkoa toisesta näkökulmasta

Kolumni

Tanja Kallio

En ole koskaan aiemmin käynyt jääkiekko-ottelussa ja istun nyt katsomossa liehuvien lippujen seassa. Vieressäni istuu kotijoukkueen kannattaja ja hänen takanaan vastustajan kannattaja. Heillä on molemmilla joukkueiden paidat ja suuret liput sekä TODELLA kantava ääni.

Joukkueet saapuvat kentälle. Pelaajat luistelevat ympäri kaukaloa ja maalivahdit yrittävät raaputtaa jäätä maalinsa edustalta pois. Tuomaritkin saapuvat pelipaikalle ja jo ennen pelin alkua joku rupeaa huutamaan heille, vaikkei mitään ole vielä tapahtunutkaan.

Kiekko pudotetaan jäähän. Isot miehet luistelevat kilpaa mustan mötin perässä ja taklaavat toisiaan vasten laitaa. Nyt joku kamppasi vastustajan ja koko halli huutaa jäähyä. Tuomarit eivät kuitenkaan jäähyä anna ja saavat puusilmä-huutoja päälleen suurella voimalla.

Ensimmäinen maali tehtiin erän puolessa välissä. Vastustaja teki sen ja kotikannustajat hiljenivät, mutta vain hetkeksi. Kaksi miestä vieressäni eivät keskity peliin, vaan toistensa kanssa kinastelemiseen. He tappelevat siitä, kumman joukkue on parempi. Minä en ymmärrä heitä lainkaan.

Erätauon jälkeen peli jatkuu samaan malliin. Yht’ äkkiä joku onneton heittää lippiksensä jäälle. Sinne lentää muutama muukin päähine. Toiset valaisivat minua, että tehtiin kuulemma hattutemppu. Sitten halli hiljenee, sillä joku viskaisi kaukaloon rotevan kokoisen hauen. Kala liukui jäällä ja ihmiset alkoivat katseillaan etsiskellä heittäjää.

Monen minuutin ja maalin jälkeen katsomo tyhjenee toisen erätauon ajaksi ja kolmanteen erään lähdetään vierasjoukkueen johtaessa.

Tämä peli ratkaisi paljon. Jostain paikoista sarjassa ja mitalipeleistä oli kyse. Kun kotijoukkue hävisi, lähti osa kannattajista kyyneleet silmissään kotimatkalle, toiset jäivät edelleen kinastelemaan vastapuolen kannattajien kanssa ja yhdet huusivat laidalla tuomareille. Minä katselen kuinka kentälle lentelee rantapalloja. En edelleenkään ymmärrä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top