MAINOS

Kulutango

Kolumni

Mika Hyssi

Kierrätys on monille outo tai vastenmielinen käsite, minkä huomaa roskalavoilta löytyvistä avaamattomista tuotepakkauksista ja täysin syömäkelpoisista elintarvikkeista. Vanhat sängyt, sohvat ja toimistokalusteet lojuvat jätekatoksen reunoilla odottamassa paikallista Saulia.

Roskapussien viennistä lähiön jätekatokselle on tullut joillekin elämäntapa. Tyhjennysretkellä vaihdetaan ajatuksia naapureiden kanssa ja ulkoilutetaan lemmikkiä. Illan pikkutunneilla jätekatoksesta kuuluu rapinaa. Tonkiiko joku roskiani?

Joukossamme on dyykkareita – ihmisiä, jotka elävät osittain tai pääasiallisesti muiden ihmisten ja kauppaketjujen hylkäämillä tuotteilla. Dyykkareita oudoksutaan, vaikka he itse asiassa ovat nykyajan tehokierrättäjiä. Kulutamme ylimalkaisesti. Ei olisi pahitteeksi itse kullekin järkevöittää omaa kulutustaan ja vaikkapa ostaa jotain käytettyä. Kirpputoreilla ei ole vain kirppuja.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top