MAINOS

Kaivot kuivina

Kolumni

Samuli Kinnari

Hellekesän hinta on yleensä kuivuus. Viime kesän hintaa maksetaan Äetsässäkin nyt, sillä monen talon kaivo ammottaa tyhjänä. Tilannetta ei ole yhtään auttanut se, että syksykin on ollut todella vähäsateinen.

Itse en ole koskaan asunut talossa, jossa on oma kaivo. Kunnan vesijohtoverkoston varassa vedestä onkin tullut itsestäänselvyys. Tänäkin syksynä olen taas ollut hetken monttu auki, kun joku on kertonut kaivon olevan tyhjä. Sen jälkeen olen häpeillen herättänyt itseni todellisuuteen. Vesikin voi loppua. Ja myös Suomessa.

Kaivon tyhjeneminen aiheuttaa ongelmia enemmän kuin äkkiseltään juolahtaa mieleen. Jos vettä ei ole, sitä pitää tilata jostain. Ja vanha viisauskin tietää, että kannettu vesi ei kaivossa pysy. Kahta suuremmat ongelmat ovat, mikäli kuivuneesta kaivosta vettä odottaa myös karja.

Tänä syksynä moni toivoo vielä sateita.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top