MAINOS

Nettikeskustelujen rajoittaminen olisi ongelmallista

Kolumni

Samuli Kinnari

Myyrmannin ostoskeskuksen pommiräjäytyksen jälkeen on alkanut vilkas keskustelu siitä, voitaisiinko ja pitäisikö Internetissä käytäviä keskusteluja jotenkin rajoittaa. Pommin räjäyttänyt henkilöhän oli jutellut netissä räjähteistä. Nyt alkanut keskustelu vaikuttaa hyvin kummalliselta.

Ensinnäkin ihmisten keskustelumuotojen rajoittamiseen liittyy suuria sekä laillisia että moraalisia ongelmia. Kenellä esimerkiksi olisi oikeus päättää mikä on sopivaa keskustelua ja mikä ei? Netissä liikkuvan tiedon valvonta olisi lisäksi äärimmäisen vaikeaa. Jos vaikkapa suomalaisia palvelimia kiellettäisiin ylläpitämästä tietynlaista materiaalia sisältäviä keskustelupalstoja, olisi palstat hyvin helppo siirtää ulkomaisille palvelimille. On myös aivan turhaa ryhtyä rakentamaan sääntöjä, joiden noudattamisen valvomiseen kenelläkään ei ole resursseja.

Tuskinpa Internet tai mikään muukaan vuorovaikutuksen väline on kenestäkään pomminrakentajaa tehnyt. Ihminen toimii täysin omien, henkilökohtaisten päätöstensä pohjalta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top