MAINOS

Miksi en tehnyt ja sanonut?

Kolumni

Tanja Kallio

TV-sarjoissa esiintyy aina silloin tällöin pieni huomautus katsojille. Niissä yritetään näyttelyn kautta kertoa, kuinka lyhyt elämä saattaa olla ja miksi pitäisi saada aikaiseksi jotain ennen kuin on liian myöhäistä. Olen itse sattunut seuraamaan tällaisia sarjoja ja miettinyt asiaa hieman enemmän.

Voiko tosiaan olla niin, että juuri minun kohdalleni sattuisi sellaista, että menettäisin jonkun läheisen ihmisen ehtimättä sanomaan hänelle niitä asioita joita haluaisin? Tässäpä yksi niistä ajatuksista, joita kaikki kuitenkin miettivät. Kukaan ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Asiat menevät niin nopeasti raiteiltaan, ettei kukaan voisi sitä kuvitellakaan.

Suurin osa ihmisistä ajattelee, itseni mukaan lukien, että haluan sanoa tämän ja tämän asian jollekin, mutta siirränpä sitä, sillä minulla on vielä aikaa paljon. Asia saattaa olla jopa sellainen, että sen sanominen vaatisi hieman ylimääräistä rohkeutta. Eikä pidä ajatella, että pelkät sanat voivat jäädä sanomatta, joskus sitä haluaisi tehdä jotain, mitä siirtää aina vain myöhemmäksi. On vaikeaa tehdä sitä mitä haluaisi, jos se vaatii ylimääräistä rohkeutta ja sisua. Helpompi on rullata samalla rutiinilla kuin ennenkin, eli mennä sieltä missä aita on matalin.

Entä sitten, kun asioita ei voi enää sanoa tai tehdä? On turha voivotella, että miksi en sanonut. Miksi en tehnyt? Olisi pitänyt olla järkevämpi ja toimia ajoissa. Näin käy aina. Luulenpa, että se on väistämätöntä, vaikka asian ei tarvitsisi olla niin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top