MAINOS

Asukasliitto ry: Aravalainojen muutokset riittämättömiä

Uutiset

Samuli Kinnari

Asukasliitto arvioi jo keväällä talouspoliittisen ministerivaliokunnan maaliskuussa tekemän päätöksen vaikutuksia vähäiseksi muutokseksi. “Aravalainoitusehtojen ja korkojen muutoksen olisi pitänyt olla huomattavasti merkittävämmät, ellei sitten tarkoituksena ole ajaa kokonaan aravalainoitusta asuntotuotannossa alas”, toteaa Asukasliitto ry:n puheenjohtaja Herkku Hernesniemi.

Tämän vuoden alussa alkaneiden rakennushankkeiden kannalta liitto pitää korkojen alentamista hyvänä suuntana. Liiton mielestä paljon jäi kuitenkin sovittavaa, jotta vaikutukset vuokriin olisivat olleet riittävät. “90-luvulla rakennettujen talojen aravalainojen korko on niin korkea, että korkoalennuksen olisi pitänyt ulottua kaikkiin yhtenäislainoitettuihin aravavuokrataloihin”, Hernesniemi sanoo.

Asukasliitto esittää, että aravalainoitusvaihtoehtoja ja korkoja on pikaisesti uudelleen tarkistettava ja tarkistuksen on oltava vähintään prosentin luokkaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top