Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 15.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje
Mainos: Pieni Tehdas

Asukasliitto ry: Aravalainojen muutokset riittämättömiä

Uutiset

Asukasliitto arvioi jo keväällä talouspoliittisen ministerivaliokunnan maaliskuussa tekemän päätöksen vaikutuksia vähäiseksi muutokseksi. "Aravalainoitusehtojen ja korkojen muutoksen olisi pitänyt olla huomattavasti merkittävämmät, ellei sitten tarkoituksena ole ajaa kokonaan aravalainoitusta asuntotuotannossa alas", toteaa Asukasliitto ry:n puheenjohtaja Herkku Hernesniemi.

Tämän vuoden alussa alkaneiden rakennushankkeiden kannalta liitto pitää korkojen alentamista hyvänä suuntana. Liiton mielestä paljon jäi kuitenkin sovittavaa, jotta vaikutukset vuokriin olisivat olleet riittävät. "90-luvulla rakennettujen talojen aravalainojen korko on niin korkea, että korkoalennuksen olisi pitänyt ulottua kaikkiin yhtenäislainoitettuihin aravavuokrataloihin", Hernesniemi sanoo.

Asukasliitto esittää, että aravalainoitusvaihtoehtoja ja korkoja on pikaisesti uudelleen tarkistettava ja tarkistuksen on oltava vähintään prosentin luokkaa.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: