MAINOS

Säpinää vaaleihin

Kolumni

Samuli Kinnari

Sen verran laimeaa ja väritöntä on seurakuntavaalien vaalikampanjointi ollut, ettei kannata ihmetellä, vaikka äänestysprosentti jäisikin aika alhaiseksi. Terästäytyä saisivat sekä seurakunnat että ehdokkaat.

Toivottavasti seurakunnat informoivat jäseniään varsinaisesta vaalipäivästä hieman paremmin kuin ennakkoäänestyksestä. Pelkkä parin palstan mustavalkoilmoitus paikallislehdessä ei riitä, vaan äänestäjiä pitäisi lähestyä henkilökohtaisesti kirjeellä. Äänestyksen lisäksi seurakuntien sopisi myös tehdä organisaatiorakenteensa kansalle tutuksi. Se kun eroaa aika paljon esimerkiksi kunnan tai valtion vastaavasta. Kai sellaisiakin seurakuntia oli, jotka ennakkoäänestyksestä selkeästi kertoivat. Mutta varsinkin moni pienempi seurakunta taisi luottaa äänestäjien ahkeruuteen vähän liikaa.

Ehdokkaat voisivat hieman aktiivisemmin kertoa, keitä he ovat ja minkälaisia asioita ajavat. Esimerkiksi äetsäläisiltä Keikyän ja Kiikan seurakuntien ehdokkailta olisi mukava kuulla, mikä olisi heidän kantansa seurakuntien yhdistämiseen. Tai mitä he ajattelevat paljon puhutusta naispappeudesta. Nykyinen hiljainen eli olematon kampanjointi aiheuttaa sen, että monet uurnille vaivautuvista antavat äänensä sille, joka vähänkään tutulta näyttää. Ja vielä useampi jättänee äänestämästä, kun koko järjestelmän lisäksi vierailta tuntuvat myös ehdokkaat ajatuksineen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top