MAINOS

Sonyn älppyestot

Kolumni

Mika Hyssi

Levy-yhtiöt ovat lähteneet suurella rahalla taistelemaan piratismia vastaan. Jo nyt etenkin ulkomaisissa cd-levyissä on suojaus, jonka pitäisi estää levyn laiton kopioiminen. Käytännössä suojaukset ovat tuoneet ongelmia kotikäyttäjille, joiden soittimissa kopiosuojatut levyt kieltäytyvät edes soimasta.

Sonyn uusin villitys on lisätä ensi vuonna tuottamiinsa musiikkilevyihin erillinen tietokoneraita. Ideana on, että levyä voi kuunnella tietokoneella vain Sonyn oman ohjelman avulla, kun käyttäjä on noutanut Sonyn kotisivuilta elektronisen avaimen, jolla levy puretaan kuunneltavaan muotoon. Ohjelmalla voi myös tehdä levystä varmuuskopion – joskin yhden käyttökerran jälkeen levystä joutuu pulittamaan arviolta 1,64 dollaria per kappale.

Levy-yhtiöiden hintavat kopiointisuojaukset ovat vain näennäinen este piratisteille. Kunhan nyt päästäisiin siihen tilanteeseen, että musiikkilevyt varmasti toimivat kaikissa soittimissa mukisematta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top