MAINOS

Kultainen Harmonikka uudistuu

Uutiset

Samuli Kinnari

Ikaalisten Sata-Häme Soi -juhlien Kultainen Harmonikka -kilpailu uudistuu. Sääntömuutos tuo mittelöön ikärajan ja soittajille vapaammat kädet valita muusikkoluonteensa mukaista ohjelmistoa.

“Kultainen Harmonikka -kilpailun on tarkoitus toimia ponnahduslautana uralla. Sen vuoksi olemme katsoneet tarpeelliseksi määritellä kilpailulle ikärajat. Vuonna 2003 kilpailuun voivat osallistua vuosina 1967-1987 syntyneet soittajat. Tuomaristo arvostaa nuorekkaita kappalevalintoja ja etsii tuoreita viihdemusiikkisovituksia”, kertoo Sata-Häme Soi -juhlien taiteellinen johtaja Kimmo Mattila.

Ensimmäisen Kultaisen Harmonikan vuonna 1983 voittanut Maria Kalaniemi on iloinen kuullessaan, että uudet säännöt tekevät tilaa improvisoinnille. “Uskon, että uudet säännöt tuovat mukaan uudenlaisia soittajia. On hienoa, että voi toteuttaa omia intressejä silloin, kun on näytön paikka. Vapaus on erittäin tärkeää. On myös hienoa, että samalla kunnioitetaan suomalaisia kulta-ajan rakkaita sävelmiä”, hän toteaa. Maria Kalaniemi jatkaa edelleen huikeaa uraa uudenlaisen harmonikkamusiikin kehittäjänä ja esittäjänä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top