MAINOS

Puhe Keikyän hautausmaan sankarihaudoilla 6.12.2002:

Joulu

Samuli Kinnari

Arvoisat kuulijat

Olemme pysähtyneet hetkiseksi muistamaan heitä, jotka eivät ole kanssamme juhlistamassa isänmaamme syntymäpäivää. Heitä, joille jokaiselle olisi kunniapaikalla tuoli tämän päivän juhlissa. Heitä, jotka antoivat kaikkensa isänmaansa vuoksi.

Meitä ymmärtämättömiä on paljon ja meidän määrämme kasvaa koko ajan. Voi sanoa, että onneksi kasvaa. Olemme onnekkaita, koska saamme elää vapaassa maassa, rauhallista aikaa. Me, jotka emme ole nähneet, mitä itsenäisyydestä taisteleminen todella on, emme sitä tule koskaan täysin ymmärtämäänkään. Sen voimme hyvin tunnustaa. On mahdotonta kuvitella, miltä tuntuisi elää täydellisessä epätietoisuudessa olevasta ja tulevasta. Toivottavasti meidän ei tarvitse sitä koskaan kokeakaan.

Vuosien vieriessä maamme puolesta taistelleiden kunniakansalaisten joukko harvenee koko ajan. Arvoisat kunniakansalaiset, on erittäin mukavaa nähdä teitä täällä kirkkoväen joukossa tänään. Haluankin tässä esittää teille syvän kiitoksen siitä suuresta työstänne, joka on ollut pohjana sille, että voimme tänään juhlia jo kunniakkaaseen ikään ehtinyttä isänmaatamme. Kiitos.

Tämä päivä on iloinen päivä. Isänmaamme Suomi täyttää 85 vuotta. Juhlikaamme tätä päivää arvokkaasti, kukin tavallamme isänmaatamme kunnioittaen.

Tänä päivänä meidän jokaisen on hyvä pysähtyä hetkiseksi ja miettiä sisällämme mitä itsenäisyys todella on. Minulle se merkitsee sitä, että kaikkialla täällä voi tuntea olevansa kotona. Ja kotona on hyvä olla.

Lauluntekijä Jori Nummelinin sanoin:
“Uskon huomiseen, sinivalkoiseen,
suveen kultaiseen ja hangen hohteeseen.
Vaikka minne meen,
maahan niin pohjoiseen,
suomalainen aina kaipaa juurilleen.”

Omasta ja Äetsän kunnan puolesta toivotan teille kaikille rauhallista ja hyvää itsenäisyyspäivää.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top