MAINOS

BirdLife: Lintujen häirintää vältettävä erityisesti pakkasella

Uutiset

Samuli Kinnari

Lintuharrastajien keskusjärjestö BirdLife Suomi toivoo, että luonnossa liikkuvat eivät häiritsisi lintujen ravinnonhankintaa lyhyen talvipäivän aikana. Erityisen herkkiä häirinnälle ovat pienissä sulapaikoissa talvehtivat linnut. Ylimääräistä häirintää kannattaa välttää myös lintujen ruokintapaikoilla.

Pitkät pakkasjaksot kasvattavat lintujen energiankulutusta. Jotta lintu selviäisi kylmästä yöstä hengissä, sen täytyy voida käyttää koko valoisa aika tehokkaasti ravinnonhankintaan. Tällöin melko lyhytkin häirintä voi koitua kohtalokkaaksi.

Tänä talvena järvien ja jokien vedet ovat erittäin matalalla, mikä vähentää entisestään vesilinnuille ja muun muassa koskikaralle elintärkeitä sulapaikkoja.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top