MAINOS

Hömötiaiset viihtyvät pohjolan talvessa

Uutiset

Samuli Kinnari

“Suomen runsaimman talvilinnun asema on siirtynyt hömötiaiselta talitiaiselle”, kertoo Luonnontieteellisen keskusmuseon Eläinmuseon yli-intendentti Risto A. Väisänen Suomen Luonto -lehden tammikuun numerossa. Talitiaisen menestys on ihmisen aiheuttamaa, sillä laji on hyötynyt talviruokinnasta. Hömötiaisista vain pieni osa käy ruokintapaikoilla. Lisäksi hömötiaisen suosimat varttuneet metsät ovat huvenneet hakkuissa.

Talitiaisia on maassamme keskitalvella suunnilleen yhtä paljon kuin suomalaisia eli noin viisi miljoonaa. Hömötiaisia puolestaan on noin neljä miljoonaa. Kolmanneksi yleisimpiä talvilintuja ovat keltasirkut ja hippiäiset, joita kumpaakin lajia Suomen pakkasissa elelee kahdesta kolmeen miljoonaa yksilöä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top