MAINOS

Onnistuivatko radiouudistuksen nimivalinnat?

Kolumni

Samuli Kinnari

Yleisradion uudistuneet radiokanavat aloittavat toimintansa 13. tammikuuta. Niminä historiaan jäävät Ylen Ykkönen, Radiomafia ja Radio Aino. Vain Radio Suomi jatkaa tutulla nimellään.

Radiojohtaja Seppo Härkösen mukaan kanavien uudet nimet eli YLE Radio 1, YleX ja YLE Radio Q “vahvistavat yhtiön brändiä” ja tekevät kanavista “entistä selkeämmin” osan YLE-tuoteperhettä. Nimiin on siis selkeästi haluttu tunkea YLE yhdeksi osaksi. Mutta miksei loogisuudessa menty askelta pidemmälle? Miksi siis YLE Radio 1 ei ole yksinkertaisesti YLE 1, miksei YLE Radio Suomi ole vain YLE Suomi ja miksei YLE Radio Q ole YLE Q? YleXistä radio-sana on sentään raaskittu jättää pois.

Kuuntelijoiden keskuudessa tulee todennäköisimmin käymään niin, että YLE:t ja radiot putoilevat kanavien nimistä pois – puhutaan vain “ykkösestä”, “äxästä”, “Suomesta” ja “kuusta”. Miksi siis on ylipäätään luotu hankalia kokonaisuuksia?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top