MAINOS

Vesipäätökset voivat tarvita jatkoa

Kolumni

Samuli Kinnari

Koko Suomessa ja niin myös Äetsän seudulla on roppakaupalla kaivoja kuivina. Monissa kunnallisen vesijohtoverkon ulottumattomissa olevissa talouksissa vesipula alkoi jo aikaisin syksyllä. Voi vain kuvitella, miten veden loppuminen on hankaloittanut elämää. Peseytymiseen tarvitaan vettä, samoin pyykkäämiseen ja tiskaamiseen. Silloin tällöin on mukava juodakin. Ja jos vaikeaa on ollut kaivollisissa kotitalouksissa, on kaivon varassa olevilla karjatiloilla varmasti ollut kahta vaikeampaa.

Kunnissa laajamittaiseen vesipulaan herättiin aika myöhään. Esimerkiksi Äetsässä päätös vedenjakelupisteiden perustamisesta tehtiin vasta talvella. Lisäksi vedenjakelupäätös on Äetsässä ja joissakin muissakin kunnissa voimassa enimmillään huhtikuun loppuun. Toivottavasti kunnissa muistetaan ajoissa turvata vedenjakelupisteiden toiminta senkin jälkeen, mikäli tarve vaatii. Vettä kun voisi luonnehtia yhdeksi perusoikeudeksi ja monissa syrjäkylissä kunnalliseen verkkoon liittyminen ei ole mahdollista, vaikka halua olisikin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top