MAINOS

Vammala vastaa toiveisiin

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalan kaupungilta on useasti toivottu, että kevyen liikenteen väyliä hiekoitettaisiin vain osaleveydeltä. Se helpottaisi esimerkiksi potkukelkalla ja suksilla liikkumista. Nyt Vammalassa kokeillaan osahiekoitusta.

Yksinkertaiselta kuulostava asia voi joskus olla yllättävän vaikea toteuttaa. Osahiekoituksen mahdollisuutta on pohdittu useassa kunnassa, mutta myönteiset ratkaisut ovat jääneet vähiin, koska juridiset vastuut onnettomuustilanteissa ovat liian vaikeita selvittää. Tällaiseksi maailma siis on mennyt. Olisikohan lainsäätäjien ja -tulkitsijoidenkin joskus aika pohtia mikä on merkityksellistä ja mikä ei? Jotenkin tuntuisi, että kevytväylillä liikkumista olisi viisainta pohtia omavastuun pohjalta. Siis jos kykenet lähtemään kevytväylälle liikkumaan tunnet ja tiedät riskit – jos et, niin jäät kotiin.

Vammalassa osahiekoitettavat kevytväylät merkitään tyylikkäällä liikennemerkillä, jossa on Mauri Kunnaksen piirtämä kuva potkukelkkailevista Koiramäen hahmoista. Upeaa!

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top