MAINOS

Lihatiskin tädin keskeytyksettä jatkuva kolmivuoro

Kolumni

Samuli Kinnari

Pitkästä aikaa näin taas televisiosta mainoksen, jossa nainen uiskentelee uimahallissa. Leppoisa pulikointi päättyy, kun toinen täti yht’ äkkiä sukeltaa viereen ja alkaa purkaa ruokahuoliaan. “Mitä mässyä sitä tänään oikein laittaisi?” tai jotain sellaista. Ensimmäinen nainen – lihatiskin täti – alkaa hymyssä suin ulkomuistista lasketella sukeltelijalle ruokaohjetta.

Mainoksesta tuli vähän imelä olo. Minua ainakin hävetti sukeltelijan puolesta. Olisikohan kaupan täti vapaa-ajalla todella suu messingillä, jos ideapulassani pelmahtaisin tenttaamaan häneltä ruokalistaa? Vahvasti epäilen, enkä aio testata, koska ihmisiä ei pitäisi kiusata työasioilla muualla kuin työpaikalla.

Osaltaan mainos vahvistaa kauppiasstereotyyppiä, joka lienee periytynyt kyläkauppakulttuurista. Siis että kauppiaalta tai myyjältä saa aina apua. Ja että kauppias tai myyjä hymyilee aina. Onkohan elävä elämä oikeasti tuollaista?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top