Kurjet rynnistävät pohjolaan

Uutiset

BirdLife Suomen mukaan kova kurkimuutto käynnistyi tänään iltapäivällä. Ensimmäiset linnut saapuivat maahamme jo maaliskuun puolella, mutta vasta nyt muutto pääsi kunnolla vauhtiin. Kurkien päämuutto jakautuu yleensä kahteen aaltoon, joista ensimmäinen tapahtuu huhtikuun puolivälin tienoilla ja jälkimmäinen huhti-toukokuun vaihteessa.

Kurki on Suomen suurimpia lintuja. Aikuisen linnun siipiväli on jopa 220 senttiä. Maassamme arvioidaan pesivän noin 19 000 paria kurkia. Suomalaiset kurjet talvehtivat Espanjassa ja Pohjois-Afrikassa. Muuttomatkalla tärkeitä levähdysalueita sijaitsee muun muassa Virossa ja Unkarissa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top