MAINOS

Kevät laittoi hirvet liikkeelle

Kolumni

Samuli Kinnari

Kevään myötä hirvien liikkuminen on lisääntynyt huomattavasti verrattuna rauhalliseen talvikauteen. Se kannattaa jokaisen autoilijan muistaa hirvivaara-alueella. Metsien kruunupäiden kevätmuutto alkaa useimmiten huhti-toukokuun vaihteessa ja jatkuu säistä riippuen aina toukokuun lopulle saakka.

Hirvionnettomuudet ovat erityisen tuhoisia sulan maan aikana. Tuhoisuuteen vaikuttavat kovat ajonopeudet. Valtaosa kuolemaan johtavista onnettomuuksista tapahtuukin kesäkaudella.

Autoilijoiden kannattaa muistaa, että hirven näkeminen tiealueella tai sen läheisyydessä merkitsee vaaratilannetta. Eläimiä voi olla useita ja joku niistä voi yllättäen ilmestyä ajoradalle. Riski hirven kohtaamiseen on suurin hirvivaarasta varoittavien liikennemerkkien alueella.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top