Tuutin tulevaisuus

Kolumni

TV-kanavat lähettävät yhä enemmän uusintoja vielä tuoreessa muistissa olevista sarjoista. Kesäisin uusintainto kiihtyy. Samaan aikaan tv-maksua, jolla katetaan Yleisradion toimintaa, korotetaan. Herääkin kysymys, mitä kuluttajien maksamilla rahoilla oikein tehdään ja onko tulevalla digitelevisio-ajalla tuutista odotettavissa yhä enemmän kännykkätsättäilyä ja uusintoja?

Nykyiset valtakunnalliset kanavat jatkanevat nykyisellä tyylillään. Maikkari perustaa toimintansa lähettämällä suurten yleisöjen ohjelmia eli BumtsiBumia, tsättiä ja amerikkalaisia reality-sarjoja. Nelonen keskittyy ulkomaisiin tv-sarjoihin esittämällä ne pariin kertaan tai jättämällä kesken. Yleisradion viiden digikanavan vyyhtiä voi vain ihmetellä. Keskittymällä laadukkaaseen kotimaiseen tv-tuotantoon viiden sijasta yksi tai kaksi kanavaa riittäisi.

Lisämausteita soppaan heittää tuore kulttuuriministeri Tanja Karpela, joka on huolissaan tv-väkivaltaviihteestä. Siirretäänkö Salatut elämät myöhäisiltaan, kun siinä näytetään itsensäviiltelyä?

Tuutin tulevaisuus ei näytä valoisalta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top