MAINOS

80-luku elää Euroviisuissa

Kolumni

Samuli Kinnari

Viime viikonvaihteessa kisattiin jälleen Euroviisut. Tapahtuma nähtiin Suomessa suorana televisiosta ja kuultiin myös radiosta, vaikkei maamme taaskaan ollut mukana mittelöissä. No, ensi vuodesta lähtien voimme mitata musiikkimme suosiota vaikka joka vuosi, kun kilpailun säännöt muuttuvat.

Euroviisut on mielenkiintoinen kisa. Vaikka mittelö ilmeisesti koettaa joka vuosi olla kovin tuoreen oloinen, vaikuttavat lavasteet ja koko ilmapiiri aina yhtä 80-lukuisilta. En tiedä miksi. Ja vuosi toisensa jälkeen soitetaan jotenkin samanmoisia kipaleita, joista aina joku onnistuu keräämään hykerryttäviä “ennenkuulumatonta”-kommentteja. Vaikka sekin ennenkuulematon olisi jo kuultu. Ainakin allekirjoittaneelle tuli esimerkiksi Belgian tämänvuotisesta mielikuvitussanoitetusta biisistä mieleen Suomen taannoinen Euroviisukappale Aava.

Viime viikonloppuna käyty kisa oli jälleen vähän kuin edeltäjänsä. Turkki voitti popahtavalla kipaleellaan. Itse jännäsin t.A.T.u.n tyttöjen puolesta. Vaikkei lavalla mitään kovin ihmeellistä tapahtunutkaan.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top