Lähetä meille juttuvinkki tai menovinkki

Maanantai 22.7.2024 Sää | Toimitus| Mainostajalle | Juttuvinkki | Palaute | Tilaa uutiskirje

Kiinteistöliitto: Asunto-osakeyhtiölaki vaatii uudistamista

Uutiset

Asunto-osakeyhtiölaki säätelee yli kahden miljoonan suomalaisen asumista. Kiinteistöliiton tekemän kartoituksen mukaan nykyisen lain toimivuudessa on ongelmia. Etenkin kunnossapitovastuuta ja osakkaan muutostöitä koskevat säännökset aiheuttavat jatkuvasti tulkintaongelmia. Hissien rakentaminen on yksi ajankohtaisimmista kiistakysymyksistä. Kiinteistöliitto esittääkin lain kokonaisuudistusta, jotta turhilta tulkinnanvaraisuuksilta vältyttäisiin.

Kiinteistöliitto on laatinut oikeusministeriölle esityksen asunto-osakeyhtiölain ongelmallisista kokonaisuuksista ja teknisluonteisista korjauksista sekä esittää lain uudistamista. Asunto-osakeyhtiölain selkeyttä parantaisi Kiinteistöliiton mukaan huomattavasti sen erottaminen kokonaan tai ainakin nykyistä selkeämmin osakeyhtiölaista, joka on kehitetty aivan toisen tyyppistä toimintaa varten. Uudistus voitaisiin toteuttaa nyt samalla kun osakeyhtiölakiuudistus on työn alla.

"Etenkin uusi tekniikka on tuonut tulkintaongelmia. Teknisiin ratkaisuihin liittyvät maksulliset tuotteet kuten internetpalvelut, sähköpostit aiheuttavat jatkuvasti kysymyksiä. Asia ei ole helppo ratkaista, sillä näissä asioissa on aina vastakkain yhtiökokouksen enemmistön kanta ja yksittäisen osakkaan valinnanvapaus", Kiinteistöliiton johtava lakimies Helena Kinnunen toteaa.

Mainos: Satapirkan Tuholaistorjunta

Juttuvinkki

Tiedätkö jotakin kiinnostavaa? Kerro se meille. Kiitos jo etukäteen!

Juttuvinkki

TILAA UUTISET SÄHKÖPOSTIISI

Ilmainen uutiskirje lähetetään pääsääntöisesti joka päivä klo 8. Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi vahvistuslinkin. Jakelusta voit poistua milloin vain uutiskirjeestä löytyvällä linkillä.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen: