MAINOS

Viestintävirasto: Numeron siirrettävyys laajenee kännykkänumeroihin

Uutiset

Mika Hyssi

Viestintävirasto antoi 28.5.2003 määräyksen numeron siirrettävyyden toteuttamiseksi matkaviestinverkoissa. Heinäkuun lopulla voimaan tuleva uusi viestintämarkkinalaki laajentaa numeron siirrettävyyden koskemaan myös matkaviestinverkkojen numeroita. Jatkossa oma kännykkänumero säilyy halutessa operaattorin tunnusta myöten, vaikka kuluttaja vaihtaisikin operaattoria.

Käytännössä numeron siirto matkaviestinverkoissa tapahtuu siten, että asiakas tekee liittymäsopimuksen haluamansa uuden operaattorin kanssa ja saa uuden SIM-kortin. Vanha liittymä toimii siihen asti, kunnes uusi liittymä on avattu. Entiset palvelut eivät kuitenkaan siirry, vaan asiakas valitsee haluamansa palvelut ja liittymätyypin uudelta matkaviestinteleyritykseltä.

Numeron siirtämisestä aiheutuva viive liittymän toimittamisessa saa olla enintään viisi työpäivää. Lisäksi määräyksen mukaan vanhan liittymän sulkemisen ja uuden liittymän avaamisen välinen katkosaika saa olla enintään kymmenen minuuttia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top