MAINOS

Tv-ohjelmat ajan hengen mukaan?

Kolumni

Ilkka Koskinen

Erään ammattiliiton lehden mukaan tv-visailu Heikoin lenkki kuvastaa nykyajan henkeä. Juontajan rooliin kuuluu mitä olennaisimpana osana vääntää välillä raakaakin vitsiä kilpailijoiden heikoista kohdista. Normaalin kanssakäymisen käytöstavat eivät nyt päde. Yhdessä äänestetään siitä kuka potkaistaan vuorollaan pellolle. Lähes kaikissa uusissa kilpailuformaateissa on jotain saman tyyppisiä aineksia.

Ajankohtaisemmista tv-formaateista Suuressa seikkailussa on katsojien kapteeniksi äänestämän henkilön pudotettava aina yksi henkilö pois joukkueesta. Samoin kilpailujen lisäksi ohjelman sisältönä on seurata joukkueitten yhteiseloa mökissä tai teltassa. Välillä joukkueisiin pääsee syntymään hyvääkin yhteishenkeä, mutta asetelma lietsoo valtapeliä.

Tiedä sitten miksi kyseisentyyppiset ohjelmat ovat nykyisin suosittuja. Voi olla totta, että ajan hengessä halutaan löytää se yksi voittaja, joka sitten saa kaiken. Toivottavasti ajattelu ei ole arjessakin vallitsevaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top